08 юни 2008

Асарът при село Ангел Войвода (Кумбурлар кале)Останките от крепостта, трапецовидните ниши и другите изсичания в скалата се намират на въвишението над селото.На най-високото място попаднахме на гробница(?), доста напомняща на тази от Татул. Прилагайки научния метод на Николай Овчаров, решихме, че това е гробът на Орфей като млад.


Стълби(?) и други скални изсичания до втория гроб на Орфей.


Това на горните три снимки по-скоро са гнезда за греди, носещи дървени конструкции, отколкото източнородопски трапецовидни ниши.


На върха са рушили иманяри. Много рядко се вижда камък върху камък.


Цялата обширна площ на върха е в такива разрушения.


Вероятно от тук иманярите са проникнали с булдозер или багер.


Тази ниша вероятно е дело на някой маргинал-психопат.
Трапецовидни източнородопски изсечени в скалата ниши при село Ангел войвода.


3 коментара:

  1. Поздравления! "Гробът" е наистина аналог на атулския- дори е същия по размер, само че е малко окъртен. Да не вкарваме Овчаров в дилема, че кой знае какво ще измисли този път. А иманярите още преди 10 години били спонсорирани от местен тартор в иманярската мафия за багерче до върха.

    ОтговорИзтриване
  2. здр но има скали оште нестеги заснели скалния часовник казана дет мога флиза двама дусу ни флизанетио малко трудно от там можете даъа жидите и хасково знам щот аз живеъа там знамги много добре аз се казван сенай ахмед

    ОтговорИзтриване
  3. да това което казвас наистинае вйарно и го знам този коътое го направил арнолт от село боъан ботежо тоъ е голям маняк

    ОтговорИзтриване